ONZE VOORDELEN
Woonwebwinkel LiL.nl

Piet Design

Lang leve Holland met de producten van Piet Design! Met de producten van Piet Design leert u Holland op een vrolijke manier kennen. Tegelijkertijd leert u met de producten van Piet Design ook nog wat van de geschiedenis en cultuur van Holland. Delfts blauw, grachtenpandjes, tulpenvazen en kweekkastjes, de producten van Piet Design brengen het ik-hou-van-Hollandgevoel in uw huis. 

Filters
Categorie
Prijs
Levertijd
Sale

 • Best verkocht
  -33%
  Aankleedpop streekdrachten - Piet Design - Aankleedpop streekdrachten - Piet Design
  2,50
  3.56
  Vandaag voor 23:00, Morgen in huis
  Merk: Piet Design Categorie: Aankleedpop streekdrachten - Piet Design Aankleedpop streekdrachten - Piet Design //cdn.lil.nl/upload/22/products/390981/th2/aankleedpop-streekdrachten---piet-design[0].jpg Te koop voor 2,50. in_stock 5.0

  Aankleedpop met Nederlandse 7 verschillende streekdrachten. 

   
  Enkele jaren geleden droegen vele vrouwen nog dagelijks, maar vooral op zon- en feestdagen, traditionele streekdrachten. Nu dreigt deze oude traditie van verschillende kraplappen, Oorijzers en ingewikkeld in elkaar gespelde mutsen verloren te gaan. Kortom, de hoogste tijd om kennis te maken met een belangrijk en boeiend gedeelte van het Nederlands erfgoed. 
   
  Het mapje bevat 1 basispop en 7 verschillende drachten uit:
  - Volendam
  - Bunschoten / Spakenburg
  - Staphorst
  - Zuid-Beveland 
  - Marken
  - Friesland
  - Scheveningen
   
   
 • Best verkocht
  -14%
  Speelkubus 4 in 1 - Piet Design - Speelkubus 4 in 1 - Piet Design
  8,98
  9.95
  Vandaag voor 23:00, Morgen in huis
  Merk: Piet Design Categorie: Speelkubus 4 in 1 - Piet Design Speelkubus 4 in 1 - Piet Design //cdn.lil.nl/upload/22/products/22137/th2/speelkubus-4-in-1---piet-design[0].jpg Te koop voor 8,98. in_stock
  Tegelkubussen om lekker mee te spelen, te bouwen en te rammelen.
  Op deze zachte speelkubus staan Oud-Hollandse tegels uit de vroege zeventiende eeuw. 
  Deze veelkleurige tegels werden veel in Nederland gemaakt toen de bekende blauw/witte Delftse exemplaren nog niet bestonden. De productietechniek, waarbij vier kleuren werden gebruikt, was overgenomen uit Zuid Europa. Ook veel zuidelijke motieven, zoals granaatappels en druiventrossen, werden oorspronkelijk in Nederland toegepast. Later werden meer Hollandse elementen verwerkt, zoals tulpen en de Hollandse Leeuw.
  Op de vroege tegels waren de hoekmotieven net zo belangrijk als de centrale afbeelding. Wanneer vier tegels bij elkaar worden gezet verschijnt pas het volledige, regelmatige patroon.
  De vier kubussen van de 4-in-1 speelkubus zijn zo aan elkaar genaaid, dat door omklappen en kantelen zes Oud-Hollandse tegel tableaux ontstaan.

   

   

 • -10%
  Speelkubus - Piet Design - Speelkubus - Piet Design
  1,67
  1.75
  Vandaag voor 23:00, Morgen in huis
  Merk: Piet Design Categorie: Speelkubus - Piet Design Speelkubus - Piet Design //cdn.lil.nl/upload/22/products/356596/th2/speelkubus---piet-design[0].jpg Te koop voor 1,67. in_stock

   3-dimensionale Oud-Hollandse tegels.

   
  Tegelkubussen om lekker mee te spelen, te bouwen en te rammelen.
   
  Op deze speel kubus staan Oud-Hollandse tegels uit de vroege zeventiende eeuw. 
  Deze veelkleurige tegels werden veel in Nederland gemaakt toen de bekende blauw/witte Delftse exemplaren nog niet bestonden. De productietechniek, waarbij vier kleuren werden gebruikt, was overgenomen uit Zuid Europa. Ook veel zuidelijke motieven, zoals granaatappels en druiventrossen, werden oorspronkelijk in Nederland toegepast. Later werden meer Hollandse elementen verwerkt, zoals tulpen en de Hollandse Leeuw.
   
   
   
   
   
   
 • Best verkocht
  -5%
  Stapelvaas Delfts Blauw - Piet Design - Stapelvaas Delfts Blauw - Piet Design (SALE)
  11,35
  11.95
  Ontvang e-mail bij nieuwe voorraad
  Merk: Piet Design Categorie: Stapelvaas Delfts Blauw - Piet Design Stapelvaas Delfts Blauw - Piet Design //cdn.lil.nl/upload/22/products/22148/th2/stapelvaas-delfts-blauw---piet-design-sale[0].jpg Te koop voor 11,35. in_stock

  De stapelvaas is een gestileerde versie van een typische Delfts blauwe vaas met deksel en van hout. Ca 18cm. Al het wereldberoemde Delfts blauwe aardewerk vindt zijn oorsprong in Chinees export porselein dat in de vroege 17e eeuw in Nederland op de markt kwam. De Hollanders raakten gefascineerd door de blauw/witte kleurstelling en de uitstekende kwaliteit van deze nieuwe soort ceramiek. Het product was zo gewild dat het al snel in Nederland werd nagebootst onder de naam 'Hollants porceleyn'. Dergelijke potten met deksels werden gemaakt in verschillende grootte en waren meestal alleen bedoeld ter decoratie. De kleinere werden uitgestald op kasten of schoorsteenmantels, de grotere werden 's zomers gebruikt om de kale haardplaats op te luisteren

   

   

   

 

 

Piet Design is in 1990 opgericht door Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). Piet maakte in de jaren 80 van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om zelf mee te spelen en nog in haar middelbare schooltijd verscheen de eerste commerciële bouwplaat: Kasteel Groeneveld in Baarn. 
 
Talloze bouwplaten volgden. En terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft groeide Piet Design uit tot de grootste bouwplatenproducent van Nederland. Vooral musea werden in karton uitgevoerd, maar ook instanties als De Rijksdienst voor de Monumentenzorg, de Rijksgebouwendienst en de Eerste Kamer der Staten Generaal wisten Piet Design te vinden voor grote opdrachten.
 
De bouwplaten vormden een ingang tot andere projecten. In samenwerking met opdrachtgevers verbreedde Piet Design zich naar textielontwerp, aquarellen, maquettes, displaymateriaal en tentoonstellingen. Bindend element in alle projecten bleef de historisch verantwoorde grondslag.
In de afgelopen jaren is het accent binnen Piet Design komen te liggen bij productontwikkeling. Hierbij is het gebruik van oude motieven in nieuwe materialen een terugkerend thema. 

 

 

 

LiL.nl facebook LiL.nl twitter LiL.nl pinterest LiL.nl Instagram
keyboard_arrow_up