LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


Interview met Lilian in het vakblad Home & Living

Interview met Lilian in het vakblad Home & Living

LiliansHouse presenteerde zichzelf op de woonbeurs Amsterdam in de Rai en dat is het vakblad voor de woonbranche ''Home & Living'' niet ontgaan wat resulteerde in een interview met het blad in de stand van LiliansHouse.nl

Hieronder kunt u het interview lezen.


Lilian Kraaij van LiliansHouse.nl, een woonwebwinkel die precies 1 jaar geleden online ging, staat voor de eerste keer op de woonbeurs. ''Ik hoorde zoveel leuke berichten over de Woonbeurs en wilde zelf die ervaring ook eens opdoen. Zo krijg je bijvoorbeeld meer naamsbekendheid. Onze website is heel groot en dat mag de hele wereld weten'', zegt ze enthousiast. Aan klanten geen gebrek, ook niet op de woonbeurs. ''Naar de vakdag was ik ook best heel nieuwsgierig, al is het veel rustiger dan op de consumentendagen. Ik heb natuurlijk alles consumenten geprijsd en als een vakcolega iets wil kopen betaald deze precies hetzelfde voor een artikel als de consument.
Het valt mij op dat veel tussenhandel gewoon lekker voor zichzelf aan het shoppen is. Leuke cadeautjes voor de kerst of voor hun kinderen. Een enkeling informeert naar de herkomst van een product en waar hij dat kan inkopen. Ook wordt er veel rondgelopen om puur ideeen op te doen. Wellicht voor de eigen winkel.