LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.


LiL.nl WINNAAR ZAANSE STARTERSPRIJS 2013!

LiL.nl WINNAAR ZAANSE STARTERSPRIJS 2013!

Gistermiddag werd tijdens de 25ste Zaanse Ondernemersdag in het Zaantheater bekend gemaakt dat LiL.nl de Zaanse Startersprijs 2013 heeft gewonnen! De Zaanse Startersprijs is de jaarlijkse verkiezing voor de meest succesvolle startende onderneming in de gemeente Zaanstad, deze prijs is tot stand gekomen met ondersteuning van het bedrijfsleven en de gemeente Zaanstad.
 

Meer informatie kunt u lezen in het onderstaande juryrapport​:
LiL.nl is een eigentijds woonwarenhuis met meer dan 5.000 artikelen op voorraad. Het bedrijf is opgezet door Rob Muntz en Ruben Pruim. Een bedrijf dat begonnen is in de achterkamer van Rob. Wat begon als een bijbaantje is uitgegroeid tot een uniek bedrijf in zijn soort. U kunt bij LiL.nl 365 dagen per jaar 24 uur per dag terecht voor originele, functionele, niet alledaagse woontrends die vrolijk, opvallend en betaalbaar zijn. Kijkt u eens op hun website www.lil.nl. Wat u dan voornamelijk ziet is de zogenaamde voorkant. Het speciale aan dit bedrijf is echter de achterkant. De passie van Ruben Pruim ligt op het IT vlak en hij heeft dan ook geheel eigenhandig een uniek programma geschreven wat dit internetbedrijf een toegevoegde waarde geeft in de markt.
 

Na betaling ontvangt u direct een bevestiging dat het door u bestelde product in behandeling is. Als dan het product door de vaardige handen van een van de medewerkers is ingepakt ontvangt u ‘s avonds een berichtje dat het product klaar staat voor verzending. Als laatste ontvangt u van Post.nl een bericht wanneer het artikel de volgende dag al wordt bezorgd. Mocht het product toch niet in de smaak vallen dan kunt u het geheel zonder vragen gratis retour sturen. Een ander groot goed in dit zeventien medewerkers tellende bedrijf is de marketing afdeling. Zij sturen per productgroep, zoals o.a. stoelen, lampen en speelgoed, elke week een nieuwsbrief uit naar de diverse relevante persorganen met als resultaat free publicity voor het product en elke keer weer de vermelding van de naam LiL.nl. Service en betrokkenheid eisen Rob en Ruben van hun vooral jonge medewerkers.
 

Bij de recente verhuizing van hun bedrijf uit de Westzijde in Zaandam naar de Achtersluispolder in Zaandam (voormalig distributiecentrum van Albert Heijn) is er dan ook door het personeel zelf verhuisd, zijn er stellingen gebouwd en kantoren geschilderd. De nieuwe huisvesting telt 2.300 m2 en is gebouwd op de toekomst. Want wat begon als internetbedrijf voor woonaccessoires is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een internetwinkel waar je vele spullen kunt kopen met als nieuwste telg de diervoeding en benodigdheden. Inmiddels is Lil.nl een luis in de pels van grote internetaanbieders als Bol.com en Wehkamp. In één zin samengevat: een bedrijf waar met passie voor een perfect product een hoge service wordt verleend.