Filter producten op:

Parasols

De collectie parasols van Platinum is zeer uitgebreid. Hierbij kunt u kiezen uit parasols met veel verschillende coatings, stofkleuren en stofklassen! Hierdoor kunt u helemaal uw eigen parasol naar wens samenstellen. Naast het ruime assortiment aan parasols en parasolvoeten heeft Platinum ook een ruime collectie tuinmeubelen in gerecycled teak, aluminium en all-wather wicker. Functionaliteit, design, bedieningsgemak en robuustheid. Met een Platinum parasol weet u waar u aan toe bent. De parasol dient primair om optimale bescherming te bieden tegen de zon en dient daarbij zo goed mogelijk naar de zon gericht te kunnen worden. Een Platinum parasol is niet zomaar een parasol. Elke Platinum parasol wordt namelijk met het bedieningsgemak en functionaliteit in gedachten ontworpen. Een Platinum parasol biedt de ‘finishing touch’ aan uw tuinset en geeft uw tuin een extra zonnige sfeer.

Lichtechtheid
De stof van een parasol verkleurt met de tijd wanneer deze permanent wordt blootgesteld aan de zon. Hoe snel en hoeveel hangt af van de kwaliteit van de stof. Platinum biedt stoffen aan in de klassen 1, 2 en 4. Bij een hogere stofklasse is de lichtechtheid beter met als gevolg een langere periode tot eerst merkbare verkleuring. Een doek van stofklasse 2 heeft een lichtechtheid van 40-80 dagen bij blootstelling aan de zon. Stofklasse 4 vertoond initiale kleurveranderingen na ongeveer 350 dagen direct zonlicht. Wij adviseren u bij niet-gebruik van een parasol altijd een beschermhoes te gebruiken om de levensduur van uw parasol te verlengen.

UV Protectie
Alle parasols bieden bescherming tegen de zon, maar niet alle parasols bieden bescherming tegen UV straling. Platinum parasoldoeken bieden een hoge bescherming met een UPF klasse 50+ op een schaal van 15 tot 50+.

Verkrijgbare Stofklassen 
Stofklasse 1: 100% polyester, 220 grams/m2, lichtechtheid 4 - 5, UPF 30+, Pa-coating, water- en vuilafstotend. 
Zwart, Blauw, Groen, Taupe, Rood, Wit, Antraciet, Roze

Stofklasse 2: 100% polyester, 300 grams/m2, lichtechtheid 4-5, UPF 35+, PU coating, water- en vuilafstotend.
Taupe, Wit, Zwart, Antraciet

Stofklasse 4: 100% Spuncrylic, 240 grams/m2, tot in de kern gekleurde vezel, Lichtechtheid 7, UPF 50+, PA coating, water- en vuilafstotend. Optimale bescherming tegen UV stralen.Zwart, Manhattan, Havana

Functionaliteit, innovatie en design.
De parasol dient primair om optimale bescherming te bieden tegen de zon en deze dient daarbij zo goed mogelijk naar de zon gericht te kunnen worden. Platinum parasols worden daarom met het bedieningsgemak en functionaliteit in gedachten ontworpen. Door innovatief om te gaan met het ontwerpproces is het gepatenteerde dubbel kantelmechanisme ontstaan. De parasol kan hierdoor met gemak traploos in elke gewenste positie gedraaid en gekanteld worden zonder de parasol te verplaatsen. Parasols voorzien van de toevoeging T2 (dubbele tilt) zijn uitgevoerd met het dubbele kantelmechanisme.

Ambacht en kwaliteit
Platinum parasols staan voor oog voor detail en een lange levensduur. De parasols worden volgens de modernste productiemethoden gefabriceerd en aan rigoureuze tests onderworpen voordat ze op de markt worden gebracht. Materialen worden met uiterste zorg geselecteerd om er voor te zorgen dat ze standhouden in lastige weersomstandigheden.
Platinum biedt keuze in stofklassen en coatings georienteerd op internationale trends en standaarden. Onze producten worden gedistribueerd via een breed netwerk aan verkooppartners en importeurs. Servicegerichtheid is een belangrijk criterium bij de selectie van onze partners.