Filter producten op:

Gehele collectie

 

Zenza staat bekend om zijn handgemaakte hanglampen, tafellampen en natuurlijk plafondlampen die allemaal een sprookjesachtig effect geven. Elke lamp is voorzien van een patroon, zoals Filisky, Filigrain, Paisley, Loaf of Filigros. Doordat de lampen met de hand worden geslagen, is iedere lamp uniek! De Zenzationele lampen zijn puur Egyptisch vakmanschap. Zenza lampen hebben veel weg van Arabische, Marokkaanse of Oosterse lampen. 

Zenza-lampen worden vaak in een adem genoemd met het duizend-en-een-nacht effect. Dit komt door de vele handgeslagen gaatjes in het koper of messing van de hanglampen, tafellampen en plafondlampen. De lichtbron in de Marokkaans aandoende lamp heeft invloed op het dromerige effect. Een heldere gloeilamp in de Oosterse lamp zorgt voor een betoverd en sterk vergroot licht effect, terwijl een zachtere lamp een rustig effect creëert. Zenza wordt in Egypte met de hand geslagen in verschillende patronen: Filisky, Filigrain, Filigros, Loaf, Fan, Paisley, Sufi, Arquette, Elegance en Gabs. De verschillende patronen zijn goed onderling te combineren voor dat echte sprookjesachtige effect.
De Arabische lampen zijn gemaakt van messing of koper. Vervolgens worden de Zenza lampen afgewerkt met een laagje zilver. Lampen, ook Zenza lampen, zijn gevoelig voor stof en moeten met enige regelmaat worden schoongemaakt. U kunt dit het beste doen met wat vloeibare zeep of Cif dat u voorzichtig op de lamp smeert. Laat het twintig minuten intrekken en verwijder het vervolgens met een zachte, vochtige doek. De handgeslagen gaatjes kunt u met een cocktailprikker schoonmaken. Het zilveren laagje van de Orientaalse lamp kan in de loop der tijd gaan oxideren. Dit proces , dat overigens geen kwaad kan, laat het zilveren laagje verdwijnen. U kunt de zilverpoets van Zenza aanbrengen op de lamp om het zilveren laagje te behouden.